, Leuke feiten over de Monarch Butterfly!

Leuke feiten over de Monarch Butterfly!

Heb je ooit de mooiste vlinder ooit gezien? Nee? Nou, deze moet je gezien hebben. De monarchvlinder wordt namelijk beschouwd als de koning van de vlinders. Er zijn een aantal leuke feiten over deze prachtige vlinder en hieronder zullen we deze gaan benoemen.

  1. Wist u dat de monarchvlinders in één jaar door vier generaties gaan? De levenscyclus van de monarchvlinder is namelijk het ei, de larven, de pop en uiteindelijk de volwassen vlinder. Deze vier generaties zijn eigenlijk vier verschillende vlinders en elk jaar is het tijd om opnieuw te beginnen met podium één en generatie één.
  2. De monarchvlinder heeft geen longen. Ademhaling vindt plaats door middel van kleine openingen in de thorax of buik (dat heet spiracles).
  3. De monarchvlinder kan maximaal 250 eieren per dag liggen! Wat echt verbazingwekkend is, is dat het hoogste aantal eieren dat door een monarchvlinder wordt gelegd, 1179 is. Dit is een ontzettend hoog getal.
  4. De oranje kleur van de vlindervleugeltjes is een waarschuwingsbord voor andere dieren dat de vlinder slecht smaakt of giftig kan zijn. Monarchen worden giftig voor vogels door te voeden op melkgewassen planten.

Zoals u kunt zien is de Monarch Butterfly een speciale blikvanger! In Mexico zie je deze prachtige vlinder meestal in het begin van het jaar. Monarchen zijn te vinden in open habitats, zoals velden en wegen.

Leave a Reply